Jag har funnit min överman......

Jag säger bara en sak....Julita Wärdshus...inte visste jag att mat är konst.

www.julitawardshus.se

Gör ett besök i sommar så får ni se.

Dags för tapas

Förra helgen åt vi tapas. Så här såg bordet ut:

image86

Vi gjorde det hela ganska enkelt för oss och köpte allt och bara lade upp fint.
Vi hade:

image87
Fat 1:
Bresaola
Serano-skinka
Chorizo som vi tärnade

image88
Fat 2:
Körsbärstomater
Gröna och svarta oliver
Ruccolasallad
Soltorkade tomater

image89

Vi hade också vitt bröd som vi doppade i Casa di Luca-olivoljan från Zeta,
Melon,
Vitt bröd
Marinerad wästerbottenost (recept kommer!)
Färska räkor
Hummus
och till detta drack vi té för att värma våra frusna själar.

Till detta hade vi cocktailpinnar så att man enkelt kunna fånga tag på det man ville ha.
Spanien-känsla!

Niklas bulgursallad = stulet recept som rekommenderas

Ca 300 gr bulgur kokas enligt receptet, gärna med en buljongtärning i.

Under tiden sköljer du sallad av olika slag, t ex ruccola, machesalld, spenat

Du filéar 2 st röda grapefrukter och lägger filéerna i en skål.

Det som är kvar av grapefrukten kramar du ur så det blir saft i en skål.

Sedan tar du den utmärkta melonurgröparen och gröper ur en stor mogen avocado, lägg kulorna med grapefiléerna.

Gör en dressing av grapesaften, salt och peppar, 1 ½ msk dijonsenap samt olivolja.

När bulguren är klar lägger du den i en stor skål och häller hälften av dressingen över.

Sedan på med sallad samt grapefiléerna samt avocadokulorna.

Blanda försiktigt.

Smula fetaost över, gärna den bulgariska osten

Häll över resten av dressingen.

Mycket gott. Till detta hade vi den thailändska laxen men det passar säkert med mycket annat.

image85

Thailändsk lax à la DN

Finhacka 1 bit färsk ingefära

Finhacka två vitlöksklyftor

Finstrimla en bit citrongräs

Skär en röd chili i bitar

Blanda allt detta med hackad färsk koriander, saft från ½ lime, ca 2 msk thailändsk fisksås

Lägg ca 800 gr färsk laxfile i en ugnsfast, smord form.

Lägg blandningen på fisken och lägg en massa halverade körsbärstomater runt om.

Stek i ugn ca 20 minuter i 200 gr.

image84

Pernillas kycklingpaj

Gör en pajdeg av:

100 gr. margarin

½ dl grahamsmjöl

2 ½ dl vetemjöl

1 nypa salt

2 msk kallt vatten

Låt degen ligga i kylen över natten.

Tryck sedan ut den i en pajform och grädda i ugn i 15 minuter 200 gr.

Rensa en halv grillad kyckling och skär köttet i småbitar.

Skala och skär i bitar minst tre charlottenlökar

Skala och skär minst tre vitlöksklyftor

Hacka grovt ca 2 hg färska champinjoner

Strimla en halv röd och en halv gul paprika

Stek lök,paprikor,vitlök samt champinjoner i smör tills de mjuknar.

Salta och peppra.

Lägg i det hackade kycklingköttet.

Fördela allt detta i det förgräddade pajskalet.

Blanda en bit grönmögelost med 2 dl creme fraiche.

Bred detta över fyllningen.

Grädda i ugn ca 10 minuter

Strö hackad persilja över.



Servera sallad till.

Denna gång blev det machésallad med riven morot och lättkokta haricot vert.

Salt,pepper,olivolja och nötter

image83

RSS 2.0