Lammgryta från Marocko

1½ kg benfritt lammkött skäres i bitar och stekes. Lägg undan på ett fat så länge.
Hacka 3 gula lökar och 8-10 vitlöksklyftor grovt. Fräs detta i smör och olja i en gryta och lägg tillbaka köttet.
Skiva 1 skalad morot i slantar. Lägg ner i grytan.
Salta, peppra.
Lägg i kryddorna: 1 tsk cayennepeppar, 2-3 lagerblad, 2 tsk spiskummin, 2 tsk mald ingefära, 1 kanelstång.
Häll på 5 dl buljong från tärning.
Blanda i 1 dl ekologiska russin och 10 torkade osvavlade aprikoser skurna i bitar.
Skölj 1 burk färdigkokta kikärtor och lägg i.
Tillsätt 2-3 msk honung och 2-3 msk tomatpuré.
Låt detta koka i minst en timma.
Skär en stor mogen citron i tunna skivor och låt den koka med ytterligare 30 minuter.
Servera med couscous.

Sesambakad laxfilé med stekta grönsaker och ingefärssmör

Salta och peppra laxfilé och strö sesamfrön över. 1 per person
Sätt ugnen på 150 gr.
Skär 2 rödlökar och 2 tomater i skivor och stek dem.
Koka potatis och pressa den.
Laxen skall vara i ugnen ca 12 minuter
När du tagit rödlöken och tomaterna ur stekpannan smälter du ngr msk smör. Häll på ½ dl koncentrerad apelsinjuice, 2 msk japansk soja och minst 2 msk finhackad färsk ingefära.
Detta skall koka ihop till en simmig sås och sedan droppas uppe på anrättningen.

RSS 2.0