Vårkänslor

Måste bara dela med mig av denna lilla bordsdekoration från trädgården.

Hopp om livet.......och våren är på väg.

image56

Indieninspirerad efterrätt

1 dl hackade pistagenötter

2 tsk kardemummakärnor

3 dl turkisk yoghurt

1 dl florsocker

1 KRAV-banan

Hacka nötterna.

Krossa kardemummakärnorna grovt i mortel.

Blanda yoghurten med hackad banan och florsocker.

Blanda i nästan alla nötterna och kardemumman.

Lägg upp i fina glas

Strö resten av kardemumman och nötterna över.

Låt stå kallt innan serveringen

image55

Paella i väntan på Barcelonavarianter

1 stor kycklingfilé (ca 300 gr) av majskyckling

1½ dl skalade färska räkor

4 dl avorioris

1 stor röd paprika i strimlor

4 st. färska tomater i stora bitar

1 l hönsbuljong

1 stor hackad gul lök

6 finhackade vitlöksklyftor

1½ dl gröna frysta ärtor

1 dl haricot vert

1 dl svarta oliver

1 pkt saffran

salt,peppar,paprikapulver

½ pressad limefrukt

olivolja

Skär och stek kycklingfilén i bitar i olivolja. Ta upp så länge.

Stek löken.

Lägg i kyckling,saffran + kryddor,ris,tomater, paprika i strimlor. Fyll på med hönsbuljongen. Låt koka sakta i ca 20 min.

Förbered under tiden haricot vert, låt den inte koka för mjuk

Lägg mot slutet i de frysta ärtorna,oliverna,räkorna,limesaften och låt allt bli varmt.

Vänd ner haricot vert.

Färdigt!

image54

Smaskig enkel förrätt

En skiva danskt rågbröd (finns jättebilligt av märket euroshopper)

På denna skiva lägger du en bit grönmögelost av något slag.

Du steker tjocka skivor av päron,gärna anjou, i olivolja tills de mjuknar

Du kryddar dessa päron med salt,svartpeppar,lite råsocker eller honung + balsamsirap.

Låt svalna.

Rosta under tiden pinjenötter i torr panna.

image53

Lägg päronen ovanpå brödet och osten.

Strö över ruccolasallad samt pinjenötterna.

RSS 2.0