Rapport från vinprovning.

5 olika viner i prisklass från 59.-  till 398:-

avnjutes tillsammans med
 
goda vänner

och trerätters middag.

image82

Persikor med marängtäcke och hallonsorbet

1 burk persikor öppnas och saften hälls av.

Vispa 2 äggvitor till hårt skum.

Blanda i 1 dl socker.

Lägg persikorna i en ugnsfast form och bred marängsmeten över.

In i ugn i ca 20 minuter 200 grader.

Kör med mixerstaven frysta hallon med lite mjölk i en bunke .

Servera till de varma persikorna!

image77

image78

Kyckling garam masala med svart ris och tillbehör

Gör en marinad av :
3 dl yoghurt
3 msk citronsaft
1 tsk salt
2 tsk garam masala
1tsk gurkmeja
1tsk spiskummin

Lägg i denna marinad 3-4 kycklingfileér i minst 1 timma.
Dessa skall sedan stekas i ugn i 25 minuter 200 grader

Koka svart ris i minst 30 minuter(Kung Markatta heter märket, riset är från Thailand)

Till detta serverades mango chutney,aioli blandat med creme fraiche samt sallad.

image76

Risoni med räkor och sallad

Koka risoni i 11 minuter i saltat vatten.

Under tiden tar du fram räkor, färska eller frysta. Skala dem om det behövs.

Strimla två salladslökar smått.

Skär snap-shots i bitar.

Koka creme fraiche med saften + rasp av en lime + två matskedar av torkade champinjoner,persilja och charlottenlök.

Om du inte har den kryddan fantisera ihop något själv.

När risonin är kokt blanda den med såsen,räkorna,löken och snap-shotsen.

Sallad serveras därtill!


image75

Varm laxsallad

400 gr laxfilé skäres i kuber och "penslas" med en blandning av:

1 msk dijònsenap
1 msk olivolja
3 msk dill
1 tsk grovt gourmétsalt
svartpepper

Dessa kuber läggs i en ugnsfast form och steks i 200 graders ugn i ca 10 minuter.

Under tiden blandar du en sallad av:

1 påse romansallad

1 näve ruccolasallad

2 nävar små delade kvisttomater

1 bit gurka i bitar

2 st avocados som du gröper ur med den fantastiska melonurgröparen !

saften av 1 lime droppas över.

Salladen får vänta medan laxen blir klar och sen blandar du det hela med varsam hand.
Till detta stekte jag vitt bröd i skivor i en blandning av milda och olivolja.

Mycket gott tyckte alla men eftersom vi var så hungriga blev det inte tid till någon bild.

Citronfromage

2 ägg.

Vispa gulorna med 2 msk socker.

Vispa vitorna till hårt skum.

Riv skalet på en citron.

Lägg två blad gelatin i saften från den pressade citronen.
Efter en stund så värmer du gelatinbladen i saften så de smälter.

Blanda i gelatinet i de vispade gulorna under omrörning.

Vispa 1 dl vispgrädde och blanda ihop allt.

Fördela i portionsglas och låt stå kallt i minst 1 timma.

image74


Lammstek med potatis och squashgratäng

Lammstek i bitar stekes i smör och olivolja samt saltas och peppras.

Vipsa ur stekpannan med lite rödvin till en sky.

Potatis med skal + squash skivas tunt.
Stek dem först och varva därefter i en ugnsfast form med skivad vitlök samt fetaost.
Salt och peppar emellan.
Häll på en skvätt grädde och efterstek i 200 graders ugn i ca 30 minuter.

Stek sparris i grillpanna.

image73


RSS 2.0