Crème Brûlée

3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
½ tsk vaniljpulver
Detta kokas upp.
Under tiden vispar du ihop 5 äggulor med 1 dl strösocker.
Häll i gräddblandningen och rör om hela tiden.
Häll upp i smorda portionsformar och grädda i vattenbad 140 graders ugn i 40-50 minuter.
Låt brûléerna stelna och svalna.
Strö råsocker över och bränn ytan med en specialbrännare.

Safarigryta

Gör en marinad av:

4 dl tomatjuice
2 dl soja
2 msk olja
35-40 svartpepparkorn
1 tsk malda kryddnejlikor
2 tsk oregano
2-4 msk curry
I denna marinad lägger du ner ca 1,2 kg grytbitar av nötkött ( el annat nötkött)
4 gula lökar grovt hackade
Låt det hela stå i marinaden i 6-8 tim (el. över natten)
Koka upp köttet i marinaden och låt koka i ca 30 minuter (eller tills det är mört)
Red av med några msk mjöl.
Servera med:
gräddfil
oliver
mango chutney
kokos
ananas i skivor
sambal oelek
och ris förstås

RSS 2.0