Enkel förrätt

Vitt bröd
En skiva getost på varje
Ringla lite honung över
Hackade valnötter ovanpå
In i ugnen 200 grader ca 10-15 minuter
Ringla lite balsamsirap ovanpå och
Kläm dit med ett färskt basilikablad som dekoration.
FÄRDIGT!

Marmelader

Citrusmarmelad som består av 1 kg blandad citron skuren i stora bitar och lagd i vatten. Dagen efter kokad med socker och spetsad med sprit av något slag.
Burken designad av Signe Persson- Melin. Serien heter Sill i kvadrat och består av burkar och karaffer i olika storlekar.
Kvittenmarmelad som består av kvittenfrukt, socker och citronsaft.
Burken troligtvis designad av Signe Persson-Melin
Fikonmarmelad med mandel som består av torkade osvavlade fikon som får ligga i blöt över natten och sedan kokas med socker och blandas med grovt hackad skållad, mandel.
Burken är från serien Blå Husar designad av Stig Lindberg.

Köttfärsbollar i tomatsås.

Ca 500 gr köttfärs blandas med 1-2 ägg, ett knippe finhackad persilja, pressad vitlök, salt och peppar.
Forma stora bollar.
Koka upp 1 burk el förpackning pastasås som du "förfinar" med lite tomatpuré + en skvätt vin.
Lägg i bollarna i såsen och koka samtidigt någon slags pasta som du serverar till.

Oumbärliga köksprylar

Från vänster ett cestjärn, används bl a till att riva fina skal från citron eller lime. Kan även användas till att klia sig på ryggen med.
I mitten en treeggsgaffel. Utmärkt att använda när man skall doppa mozartkulorna i choklad eller skala potatis. Potatisen ramlar då inte sönder som den gör om man spetsar den med en gaffel.
Till höger en olivkärnurtagare. Från Tyskland. 5 års garanti. Perfekt till svarta grekiska oliver. Härlig känsla när kärnan ploppar ut.
En minimal Margetheskål, jmfr citronens storlek. En present som jag ännu inte använt men jag
är övertygad om att den kommer att finna sin funktion. Vispa ihop en äggula, göra en liten dressing?
Ett fynd från USA. en tomatkärnsurtagare. Vass och effektiv. Hur har vi klarat oss utan förut?
Sist men inte minst. Ytterligare en gåva. Sax att klippa örter med. Redan använd en hel del. Vass och fräck!

RSS 2.0