Påläggstips

1 röd lök
1 burk tonfisk i olja
Några matskedar majonnäs
Örtsalt

Hacka rödlöken fint.
Häll av oljan från tonfisken.
Blanda till en smidig smet med majonnäs och krydda med örtsalt.

Njut på knäckebröd!

Tips för hungriga studenter.....



På begäran kommer här lite tips för studenter m fl som har ont om pengar, fantasi och inspiration.



  • Handla mycket potatis och rotfrukter. Dessa kan du sedan tvätta av (utan att skala), skära i stora bitar och baka i ugn ihop med flingsalt och olivolja. T ex 200 grader i ca 30 minuter. Det är extra gott med sötpotatis och palsternackor.
  • Ha ägg hemma, gör en enkel omelett: t ex 2 ägg, två msk vatten, salt och peppar. Vispa ihop och stek. Ta en gammal ostskalk, riv den och lägg på omeletten när den snart är färdig. Vik ihop och fös över på en tallrik. Du kan även lägga annat på omeletten. Rester av allehanda slag.
  • Riv morötter. Stek dem i olivolja och krydda med örtsalt. Gott och nyttigt. Varm mat mättar mer än kall!
  • Överhuvudtaget är det bra att spara rester. Minsta lilla korvsnutt kan man blanda ihop med nåt annat, skära smått och lägga ovanpå pasta.
  • Soppor är billigt och gott. Gå ut i skogen och plocka trattkantareller. De är gratis och finns i massor. (Eller be nån vänlig släkting som har mera tid så kan du säkert få en kasse). Stek dem i lite smör, pudra över vetemjöl, häll på vatten + buljongtärningar och toppa till slut med 2 dl matlagningsgrädde. Krydda med örtsalt. Knäckebröd passar bra till detta.
  • Överbliven potatis kan du skiva i äggskäraren och lägga på smörgås. Lite majonnäs och örtsalt. Mums!




Mer tips kommer vad det lider och allt eftersom jag kommer på. Bilderna får du tänka dig.

RSS 2.0