Svart trumpetsvamp...en favorit

Ytterligare en svamp som jag är helt säker på.

Hittar du en, hittar du fler.



Häromdagen gjorde jag en förrätt:

Skär ut en rundel vitt bröd till var och en.

Droppa god olivolja över.

Lägg på en rejäl skiva getost.

Några pinjenötter ovanpå.

Täck med nyplockade, smörstekta svarta trumpetsvampar.

Lägg på en plåt.

Gratinera i ugn.

Smakade utmärkt innan surströmmingen.

Favoriter från skåpen....

Detta kanske inte är någon hjälpreda direkt men jag blir så glad av vackra, roliga och designade saker.

Det går att ha sylt i, nötter, gummiband, linfrön, m m


Höstmiddag med blommor

Idag blev det broccoli, skärbönor, trattkantareller gratinerade med getost och pinjenötter.

Till detta turkisk yoghurt smaksatt med hackad mynta.

Köttfärsbiffar tillverkade med rivna morötter, lök och vitlök i.

Ruccolasallad med tomat.



En fullvärdig höstmiddag.


På bordet en bukett från vår trädgård inspirerad av ett besök på Waldemarsudde.


Höstmiddag

Minutbiff

Rödbetor rullade i mosad fetaost, hackade örter samt god olivolja.

Ruccolasallad med tomat

Ungsbakade paprikor, vitlök, rosmarin, zuccini

 Mixad sås av creme fraiche med tapenade, basilika, lime samt olivolja.



Gott!

Höstinspiration

Nu är det fruktansvärt länge sedan jag skrev....det betyder inte att jag slutat äta utan mera på att bloggen tar tid, jobbet tar tid, jag håller på att lägga om kosten. Färre kolhydrater och framför allt bli av med sötsuget är målet. Det frestar på men går riktigt bra.
Så småningom kommer säkert en del recept men under tiden presenterar jag lite bilder.

Först fisk med sallad:



Därefter inspiration från skogen. Dessa sorter är jag helt säker på:

Karl Johan



Kantarell



Trattkantarell



Lax med täcke av creme fraiche, fetaost samt soltorkade tomater.
Serveras med wokgrönsaker.


En kväll var gäst(Jeff)kocken på besök och botaniserade i kylskåpet.
Han hittade halloumi, frysta bär och ingredienser till en sallad. Vi smaskade framför TV:n




RSS 2.0