Höstens sista äppelkaka ?

4-5 stora äpplen, skalas och skäres i kuber.
Blanda med kanel och ca 1 dl socker.
Lägg detta i en ugnsfast form.
Smuldeg av
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
100 gram margarin
lägges över äpplena.
In i ugn i ca 20 minuter 200 gr.
Servera med vaniljglass

Fredagspaj

Pajdeg: 
1 dl grahamsmjöl, 2 dl vetemjöl, 100 gr margarin, 1 tsk salt, 2 msk vatten samt ½ msk ättikssprit.
Förgrädda ca 10 min i 225 gr.

Fyllning:
300 gr köttfärs stekes ihop med svart trumpetsvamp.
Krydda med persilade och blanda i hackade soltorkade tomater.

Lägg i det förgräddade pajskalet.

Småhacka ca 100 gr fetaost.
Blanda det med 2 stora ägg samt 2 dl mjölk.
Häll över köttfärsen.
In i ugn ca 25 minuter 225 gr


Annas kycklinggryta

1 färsk kyckling delas i bitar. Stek så den får färg och lägg på en tallrik så länge.
2 gula lökar hackas fint
4 vitlöksklyftor hackas fint
Detta stekes i en järngryta.
Lägg i kycklingbitarna.
Salta och peppra
Häll på 3 dl vitt vin samt 1½ dl vatten
Lägg i 2 lagerblad samt en strimma citronskal och smula över ca 1 tsk dragon
1 burk kronärtskockshjärtan delas i bitar och lägges i.
Efter att allt puttrat i 10 minuter lägger du ner ca 6 potatisar, skalade och delade i bitar.
Tillsätt dessutom 3 dl matlagningsgrädde och koka sakta i 20-30 minuter.
1 msk rivet citronskal samt 4 msk hackad färsk persilja blandas i och det får koka en liten stund.
Blanda i en näve grovhackad ruccola strax innan serveringen.
Servera i djupa tallrikar med sallad och bröd att suga upp den soppliknande såsen med.

RSS 2.0