Lammfärsbollar

6 hg grovmalen lammfärs blandas med ströbröd, buljong, ägg, salt, peppar och hackad persilja( som till köttbullar).
Rulla till stora bollar.
Gör en tomatsås av scharlottenlök, krossade tomater, salt peppar, vitt vin.

Koka bollarna i tomatsåsen och tillsätt mot slutet kikärter från burk.
Servera med couscous.

Söndagslax med retrolook.

Laxfilé saltas lite, massor med hackad dill på och sen tunt lager med majonnäs.
Lägg små körsbärstomater bredvid i den smorda ugnsfasta formen.
I ugn ca 25 minuter i 175 grader.
Till detta kokt potatis, gröna ärtor och en kall sås av gräddfil, soltorkade tomater, senap, citronsaft.

Dryck: kallt vitt vin


Vegetarisk lasagne

1 aubergine
1 zuccini
1 röd lök
2 paprikor
4 - 5 tomater
1 paket färska lasagneplattor
2½ dl creme fraiche
1 dl matlagningsgrädde
200 gr getost
örtkryddor
salt
Ugn 200 grader

Skiva aubergine i långa remsor. Salta och lägg dem på hushållspapper. Dela paprikorna och lägg sedan dessa med auberginen på en plåt. Ringla över lite olivolja och baka sedan i ugn ca 15 minuter.
Strimla röd lök, skiva tomaterna. Blanda getosten med creme fraiche samt grädde.
Varva sedan i en ugnfast smord form: zuccini i remsor, aubergine, paprikastrimlor, tomater, röd lök med lasagneplattor. Bred av "krämen" emellan. DVS som när du gör vanlig lasagne..... Överst skall det vara tomater och lite riven getost. Baka i ugnen ca 35 minuter. Strö havssalt över.


RSS 2.0