Paella i väntan på Barcelonavarianter

1 stor kycklingfilé (ca 300 gr) av majskyckling

1½ dl skalade färska räkor

4 dl avorioris

1 stor röd paprika i strimlor

4 st. färska tomater i stora bitar

1 l hönsbuljong

1 stor hackad gul lök

6 finhackade vitlöksklyftor

1½ dl gröna frysta ärtor

1 dl haricot vert

1 dl svarta oliver

1 pkt saffran

salt,peppar,paprikapulver

½ pressad limefrukt

olivolja

Skär och stek kycklingfilén i bitar i olivolja. Ta upp så länge.

Stek löken.

Lägg i kyckling,saffran + kryddor,ris,tomater, paprika i strimlor. Fyll på med hönsbuljongen. Låt koka sakta i ca 20 min.

Förbered under tiden haricot vert, låt den inte koka för mjuk

Lägg mot slutet i de frysta ärtorna,oliverna,räkorna,limesaften och låt allt bli varmt.

Vänd ner haricot vert.

Färdigt!

image54

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0