Pernillas kycklingpaj

Gör en pajdeg av:

100 gr. margarin

½ dl grahamsmjöl

2 ½ dl vetemjöl

1 nypa salt

2 msk kallt vatten

Låt degen ligga i kylen över natten.

Tryck sedan ut den i en pajform och grädda i ugn i 15 minuter 200 gr.

Rensa en halv grillad kyckling och skär köttet i småbitar.

Skala och skär i bitar minst tre charlottenlökar

Skala och skär minst tre vitlöksklyftor

Hacka grovt ca 2 hg färska champinjoner

Strimla en halv röd och en halv gul paprika

Stek lök,paprikor,vitlök samt champinjoner i smör tills de mjuknar.

Salta och peppra.

Lägg i det hackade kycklingköttet.

Fördela allt detta i det förgräddade pajskalet.

Blanda en bit grönmögelost med 2 dl creme fraiche.

Bred detta över fyllningen.

Grädda i ugn ca 10 minuter

Strö hackad persilja över.



Servera sallad till.

Denna gång blev det machésallad med riven morot och lättkokta haricot vert.

Salt,pepper,olivolja och nötter

image83

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0