Thailändsk lax à la DN
Finhacka 1 bit färsk ingefära
Finhacka två vitlöksklyftor
Finstrimla en bit citrongräs
Skär en röd chili i bitar
Blanda allt detta med hackad färsk koriander, saft från ½ lime, ca 2 msk thailändsk fisksås
Lägg ca 800 gr färsk laxfile i en ugnsfast, smord form.
Lägg blandningen på fisken och lägg en massa halverade körsbärstomater runt om.
Stek i ugn ca 20 minuter i 200 gr.
Finhacka två vitlöksklyftor
Finstrimla en bit citrongräs
Skär en röd chili i bitar
Blanda allt detta med hackad färsk koriander, saft från ½ lime, ca 2 msk thailändsk fisksås
Lägg ca 800 gr färsk laxfile i en ugnsfast, smord form.
Lägg blandningen på fisken och lägg en massa halverade körsbärstomater runt om.
Stek i ugn ca 20 minuter i 200 gr.
Kommentarer
Trackback