Lammfärslimpa från Indien

Mycket saftig och god köttfärslimpa.
Receptet är till 8 pers så det blir många matlådor.
900 gr lammfärs
1 hackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
ca 100 gr dagsgammalt vitt bröd
2 dl mjölk
2 lätt uppvispade ägg
1 msk worcestershiresås
salt
svartpeppar
1 finhackad mort
1 röd paprika i tärningar
1 finhackad röd chili
1 dl grovhackad färsk koriander
3-4 tsk färsk riven ingefära
3 msk garam masala1 tsk kanel
Topping:
2 msk flytande honung
1 msk soja
Dela det dagsgamla bröder i småbitar och lägg det i mjölken. Krama ur lite och tillsätt äggen.
Stek lök, vitlök, morot, paprika, chili. Låt svalna.
Blanda köttfärsen med brödet, kryddorna, lökhacket, koriander, ingefäran.
Smaka av.
Forma till en stor limpa och lägg i en form som är klädd med bakplåtspapper.
Blanda honungen och sojan och pensla på som topping.
Baka i ugn i ca 55 minuter, 200 grader.
Servera med grönsaker och potatis eller ris eller nåt liknande till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0