Gäddfärsbollar med parmesansås, purjolök och svart trumpetsvamp

500 gr gäddfärs
Mixas i matberedare med 2 äggulor, salt och peppar.
Tillsätt 3,5 dl grädde (1 dl visp- + 2,5 dl mellangrädde)
Forma till bollar och lägg i en smörad plåt. Ugnsfolie över och så in i 175 gr varm ugn ca 20-25 minuter. Kolla!
Gör under tiden såsen:
2 scharlottenlökar hackas fint och stekes i en såspanna.
Dofta över ca 1 msk vetemjöl.
Späd med 3 dl gräddmjölk
2 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning.
Smaka av med salt och peppar.
Låt såsen koka ihop.
Koka under tiden potatis som du sen kan pressa.
Stek svart trumpetsvamp ihop med skivad purjolök.
När gäddfärsbollarna är klara tar du ut dem och lägger dem i en ugnsfast smörad form.
Höj ugnsvärmen till 225 gr med enbart övervärme.
Blanda såsen med nästan hela innehållet i en påse riven parmesan (60 gram) och häll såsen över fisken. Strö resten av parmesanosten över.
Gratinera i ugn.
Garnera sedan med svamp- och lökhacket.
Vitt vin passar till denna delikata måltid!

Kommentarer
Postat av: Marianne

Å, vad det ser gott ut. Lagar på lördag!

2011-03-28 @ 07:11:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0