Lutfiskmiddag: lyx!!!!



Eftersom vi inte ätit lutfisk i vanlig ordning med vännerna i Katrineholm kom vi på att nu var det dags.
Lufisken kokades i form med folie på i 200 grader i 45 minuter. Perfekt!
Kokt potatis
En vit sås som var bland det mest lyckade jag gjort. Det var lite råsocker, lite vitpeppar, lite salt, lite vitt vin, en klick smör, lite vatten från potatiskoket, grädde och såklart vanlig mjölk mjöl och flytande margarin.

Ovanpå portionen skall det sedan varit en rejäl klick skånsk senap samt grov krossad kryddpeppar.
Det fick bli råkost till, skall egentligen vara gröna ärtor.
Det var underbart gott. Snaps och för min del Lövbackablandning vilket är hälften julmust/ hälften lättöl.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0