Lingonbröd med hasselnötter och solrosfrön
7 dl filmjölk
1 dl vetekross
200 gr hasselnötter
5 dl grovt rågmjöl
8 dl vetemjöl
1,5 msk bikarbonat
1 tsk salt
½ dl mörk sirap
1 dl solroskärnor
300 g lingon eller 3 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 175 grader och förbered två avlånga brödformar genom att smöra och bröa dem alt. täcka med bakplåtspapper.
Blanda samman alla ingredienserna noga till en smet.
Fördela smeten i formarna och baka mitt i ugnen ca en timma ev. lite mer.
Ta ut brödet, knacka på brödets baksida. Om det låter ihåligt är det klart. Låt det svalna på galler.
1 dl vetekross
200 gr hasselnötter
5 dl grovt rågmjöl
8 dl vetemjöl
1,5 msk bikarbonat
1 tsk salt
½ dl mörk sirap
1 dl solroskärnor
300 g lingon eller 3 dl lingonsylt
Sätt ugnen på 175 grader och förbered två avlånga brödformar genom att smöra och bröa dem alt. täcka med bakplåtspapper.
Blanda samman alla ingredienserna noga till en smet.
Fördela smeten i formarna och baka mitt i ugnen ca en timma ev. lite mer.
Ta ut brödet, knacka på brödets baksida. Om det låter ihåligt är det klart. Låt det svalna på galler.
Kommentarer
Trackback