Indisk gryta i regnrusket

Dag 1 gör jag en marinad av :

2½ dl yoghurt
4 krossade vitlöksklyftor
½ pressad citron
1 tsk salt
I marinader lägger jag
ca 1 kg grytbitar av nötkött skurna i sockerbitsstorlek
Låt det stå i kylen över natten

Dag 2:

Stek i olja:
1 tsk kummin

Blanda i:
1 hackad gul lök
2 tsk kardemummakärnor
2 lagerblad
2 tsk chilipulver
2 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater

När det har stekt en stund:
Lägg ner köttet samt marinaden i grytan.

Koka sakta i ca 1 ½ timma

Servera med avorioris och sallad.

image57

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0