Ungerskt bröd med potatis i

50 gram jäst

4 dl ljummet vatten

ca 12 dl vetemjöl

1 msk salt

1 dl vetekli

3 kokta potatisar

Rör ut jästen i en del av vattnet, tillsätt resten av vattnet och ca 8 dl av vetemjölet.

Jäs i 1 timma.


Tillsätt vetekli, salt, riven kokt potatis samt resten av vetemjölet. (känn efter så det inte blir för torrt).

Dela degen i två delar. Forma dessa med mjölade händer till två runda bröd.

Lägg dem i mjölade handdukar i två skålar och låt jäsa ytterligare 1 timma.

Värm ugnen till 200 grader.

Vänd försiktigt över bröden på en plåt och baka dem i 200 grader i ca 40 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.



Serveras med fördel till sommarsoppa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0