Sommarsoppa, den tjocka varianten

En favorit som vi alltid fått hos farmor.

4-5 st morötter skalas och körs i matberedare till slantar.

½ l vatten kokas upp med två grönsaksbuljongtärningar.

Morötterna får koka i detta vatten i ca 5 minuter. OBS.Slå inte bort vattnet utan lägg i ca 4 dl frysta gröna ärtor och låt stå.

Gör en tjock redning av ca 2 msk flytande margarin + ca 4 msk vetemjöl samt ½ l mjölk. Låt denna koka en stund. Jag gör alltid denna "på en höft" så det är möjligt att proportionerna är fel. Prova dig fram!

1 blomkålshuvud delas i buketter och kokas i saltat vatten ca 3 minuter.

Om du vill kan du även ha haricot vert i soppan..... eller kokt potatis i bitar.

Innan serveringen så blandar du den vita "stuvningen" med grönsakerna och den buljong de kokat i. Detta skall göras försiktigt.

Sist tar du en äggula och blandar med lite grädde, creme fraiche eller vad du har (jag hade turkisk yoghurt) och vänder ner detta i soppan.

Nu får den inte koka!

Hackad färsk persilja i en skål bredvid och det ungerska potatisbrödet till, sen har du en mycket god måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0