Julmat 2008

Som traditionen bjöd, gick vi upp tidigt för att äta julens alla kakor, lyssna på julmusik och vänta in att det ljusnar på julaftons morgon. I år hade kakfatet utökats med rullrån från Strångsjö julmarknad. De övriga sorterna var: lussekatter bakade av Falubarn, fruktkaka, knaltor, faster Olivias ökensand, sätoftakakor, drömmar, kolakakor samt alligenter. Sammanlagt 9 sorter!

Några timmar senare började jullunchen som bestod av sillsallad med grädde och ägghalvor, senapsgravad strömming, löksill, glasmästarsill, gravad lax,  leverpastej, skinka, revbensspjäll, brunkål, bruna bönor, prinskorv, köttbullar, olika sorters senap, doppe, cheddarost, vörtbröd, olika sorters snaps och julöl. Sillen lägger vi in själva, leverpastejen bakas, köttbullarna rullas, brödet bakas, snapsen kryddas....så det är fullt sjå.





På kvällen blev det gottebord med julklappssutdelning. Nytt för i år var Mariannes mozartkügeln och engelsk fudge X 2



Alla somnade trötta, mätta och nöjda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0