Potatis och purjolökssoppa med vispgrädde och riven pepparrot

Allhelgonahelg! Nu vankas det soppa efter en promenad till kyrkogården för att tända ljus.

3 smala purjolökar skjöljes och skivas

6 medelstora potatisar skalas och skivas

Detta kokas i ca 7 dl vatten med tre grönsaksbuljongtärningar. Det tar ca 25 minuter.

Därefter kör jag med mixerstav så det hela blir slätt (nåja) och tjockt.

Till detta serveras vispad grädde samt riven pepparrot för den som önskar.

Knäckebröd med smör och ost till så har du en jättegod måltid.

Tyvärr inget kort denna gång då vi var så hungriga så vi glömde.

Kommentarer
Postat av: Sara Leffler Morge

nu fick vi lite inspiration till veckomatsedeln.

sara

2007-12-01 @ 10:16:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0