Kräftsoppa från Kvänum

1 purjolök
1 squash
3 skållade tomater
1 liten färsk vitlök
1 pkt saffran
2 fiskbuljongtärningar
1 dl vitt vin
1½ dl vatten
½ citron,pressad
1½ dl matlagningsgrädde
fryst dill
1 burk kräftstjärtar

Fräs purjo och skivor av squash i lite flytande margarin. Strö över lite vetemjöl,saffran,två smulade fiskbuljongtärningar. Skålla,flå tomaterna, ta bort kärnor,skär i bitar,blanda i.Häll på vin,vatten och matlagningsgrädde samt pressad citron. Pressa ner vitlöken. Koka en stund. Blanda i dill. Lägg i kräftstjärtarna på slutet och låt det hela bli varmt. Koka inte igen. Servera med gott vitt bröd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0