Påskbuffe

3 olika sorters sill på burk

Ägg

Ostpaj

Färsk babyspenat,stekta brödkrutonger,lufttorkad skinka stekt i ugn samt dressing av ädelost och creme fraiche

Aubergine stekta med tomater,timjan och getost

Tunt skivad lammstek med cornischonger, ruccolasallad och tomat

Rökt lax med kesella, blandat med senap samt dill och gräslök

Potatisklyftor med chiliflakes stekta i ugn med olivolja

Foccacia

image69

image70

image71

Samt dukning med kycklingduk och röda glas

image72

Saltrostade mandlar

2 dl vatten kokas med 2-3 msk salt

Lägg i ca 200 gr mandlar i 5 minuter

Häll av vattnet

Rosta i 200 gr ugn i ca 10 minuter

Klart!

image68

Kyckling m m

Majskyckling i bitar marineras i en pressad lime med lite honung samt chiliflakes!

Därtill potatisklyftor

Creme fraiche blandat med mango chutney samt finhackat äpple

Grönsallad

image67

Söndagsfisk

1 pkt bacon
3 stora fiskfileér
gräslök
dill
salt
peppar
citronskal

Lägg ut bacon på en bakplåtspapper.
Fisken därpå
och sedan alla kryddorna.
Rulla ihop som en rulltårta.

Stek i en stekpanna på het värme en liten stund.
Flytta över i en ugnsfast form och efterstek i 150gr. till innerpemperaturen är 60 gr. (det tar ca 20 minuter)

Skär sedan upp i bitar.

Under tiden har du kokat potatismos.
Du kan ta i riven cheddarost och creme fraice förutom det sedvanliga smöret och mjölken. Samt salt och peppar förstås.

Ringla lite balsamsirap över det hela.

Till detta en god sallad.

image66

Tapastallrik

Ruccolasallad
Tomater
Hyvlad parmesan
Pinjenötter
Droppa god olivolja över.

Parmaskinka
Cornichonger

Chorizokorv i skivor

Getost
Ringla flytande honung över

Soltorkad tomat

Crostini med hackad oliv och kapris

En bit foccacia

Färdigt!!

image65

Pannacotta med passionsfrukt

till 5 personer

5 blad gelatin lägges i kallt vatten

Gröp ur tre passionsfrukter

6 dl grädde,jag valde inte den fetaste, värmes med

Nästan all passionsfrukt

1 tsk vaniljsocker

2 tsk flytande honung

Krama ur gelatinbladen . Jag brukar sedan köra dem i mikron i 20 sek. så de smälter.

Därefter hälles detta under omrörning ner i grädden.

Häll upp i vackra glas

Låt kallna

Ställ sedan i kylskåp ca 2 tim

Garnera med resterande passionsfruktinkråm!

image67

Sushi med Barcaplanering eller tvärtom

När vi skall träffas för att planera vår resa föreslår jag spansk mat men........högst på önskelistan står Sushi så det får det bli.

Jag köper rökt lax och räkor,har ännu inte vågat mig på färsk fisk. Jag använder mig av Anna Bergenströms recept i boken: Kärlek Timjan och Oliver. Det tar timmar!!!! Men så gott. Faten rensas!

Så här såg det ut:

image66

Vårkänslor med tulpaner

Visst är det härligt att ha färska blommor på bordet när våren närmar sig.

Här ett smakprov på helgens tulpaner.

image60

image61

image62

Variant av yoghurtefterrätt

Låt naturell yoghurt rinna av i ett kaffefilter ca 30 minuter

Blanda med florsocker efter smak.

Hacka pistage- och hasselnötter grovt

Lägg i en portionsskål tillsammans med finskurna apelsinbitar

Häll över yoghurten och garnera med blåbär.

Fritt fram att prova med andra frukter som du har hemma!!

image59

Laxfilé med soltorkade tomater och getost

Skär ett snitt i en portionsbit laxfilé
Fyll snittet med
finskurna soltorkade tomater
en bit getost
Pensla med olivolja
salt
peppar
225 graders ugn i 7-8 minuter

Servera med gott hemlagat potatismos och sallad

image58

Indisk gryta i regnrusket

Dag 1 gör jag en marinad av :

2½ dl yoghurt
4 krossade vitlöksklyftor
½ pressad citron
1 tsk salt
I marinader lägger jag
ca 1 kg grytbitar av nötkött skurna i sockerbitsstorlek
Låt det stå i kylen över natten

Dag 2:

Stek i olja:
1 tsk kummin

Blanda i:
1 hackad gul lök
2 tsk kardemummakärnor
2 lagerblad
2 tsk chilipulver
2 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater

När det har stekt en stund:
Lägg ner köttet samt marinaden i grytan.

Koka sakta i ca 1 ½ timma

Servera med avorioris och sallad.

image57

RSS 2.0