Påskbuffe
3 olika sorters sill på burk
Ägg
Ostpaj
Färsk babyspenat,stekta brödkrutonger,lufttorkad skinka stekt i ugn samt dressing av ädelost och creme fraiche
Aubergine stekta med tomater,timjan och getost
Tunt skivad lammstek med cornischonger, ruccolasallad och tomat
Rökt lax med kesella, blandat med senap samt dill och gräslök
Potatisklyftor med chiliflakes stekta i ugn med olivolja
Foccacia
Samt dukning med kycklingduk och röda glas
Ägg
Ostpaj
Färsk babyspenat,stekta brödkrutonger,lufttorkad skinka stekt i ugn samt dressing av ädelost och creme fraiche
Aubergine stekta med tomater,timjan och getost
Tunt skivad lammstek med cornischonger, ruccolasallad och tomat
Rökt lax med kesella, blandat med senap samt dill och gräslök
Potatisklyftor med chiliflakes stekta i ugn med olivolja
Foccacia
Samt dukning med kycklingduk och röda glas
Saltrostade mandlar
2 dl vatten kokas med 2-3 msk salt
Lägg i ca 200 gr mandlar i 5 minuter
Häll av vattnet
Rosta i 200 gr ugn i ca 10 minuter
Klart!
Lägg i ca 200 gr mandlar i 5 minuter
Häll av vattnet
Rosta i 200 gr ugn i ca 10 minuter
Klart!
Kyckling m m
Majskyckling i bitar marineras i en pressad lime med lite honung samt chiliflakes!
Därtill potatisklyftor
Creme fraiche blandat med mango chutney samt finhackat äpple
Grönsallad
Därtill potatisklyftor
Creme fraiche blandat med mango chutney samt finhackat äpple
Grönsallad
Söndagsfisk
1 pkt bacon
3 stora fiskfileér
gräslök
dill
salt
peppar
citronskal
Lägg ut bacon på en bakplåtspapper.
Fisken därpå
och sedan alla kryddorna.
Rulla ihop som en rulltårta.
Stek i en stekpanna på het värme en liten stund.
Flytta över i en ugnsfast form och efterstek i 150gr. till innerpemperaturen är 60 gr. (det tar ca 20 minuter)
Skär sedan upp i bitar.
Under tiden har du kokat potatismos.
Du kan ta i riven cheddarost och creme fraice förutom det sedvanliga smöret och mjölken. Samt salt och peppar förstås.
Ringla lite balsamsirap över det hela.
Till detta en god sallad.
3 stora fiskfileér
gräslök
dill
salt
peppar
citronskal
Lägg ut bacon på en bakplåtspapper.
Fisken därpå
och sedan alla kryddorna.
Rulla ihop som en rulltårta.
Stek i en stekpanna på het värme en liten stund.
Flytta över i en ugnsfast form och efterstek i 150gr. till innerpemperaturen är 60 gr. (det tar ca 20 minuter)
Skär sedan upp i bitar.
Under tiden har du kokat potatismos.
Du kan ta i riven cheddarost och creme fraice förutom det sedvanliga smöret och mjölken. Samt salt och peppar förstås.
Ringla lite balsamsirap över det hela.
Till detta en god sallad.
Tapastallrik
Ruccolasallad
Tomater
Hyvlad parmesan
Pinjenötter
Droppa god olivolja över.
Parmaskinka
Cornichonger
Chorizokorv i skivor
Getost
Ringla flytande honung över
Soltorkad tomat
Crostini med hackad oliv och kapris
En bit foccacia
Färdigt!!
Tomater
Hyvlad parmesan
Pinjenötter
Droppa god olivolja över.
Parmaskinka
Cornichonger
Chorizokorv i skivor
Getost
Ringla flytande honung över
Soltorkad tomat
Crostini med hackad oliv och kapris
En bit foccacia
Färdigt!!
Pannacotta med passionsfrukt
till 5 personer
5 blad gelatin lägges i kallt vatten
Gröp ur tre passionsfrukter
6 dl grädde,jag valde inte den fetaste, värmes med
Nästan all passionsfrukt
1 tsk vaniljsocker
2 tsk flytande honung
Krama ur gelatinbladen . Jag brukar sedan köra dem i mikron i 20 sek. så de smälter.
Därefter hälles detta under omrörning ner i grädden.
Häll upp i vackra glas
Låt kallna
Ställ sedan i kylskåp ca 2 tim
Garnera med resterande passionsfruktinkråm!
5 blad gelatin lägges i kallt vatten
Gröp ur tre passionsfrukter
6 dl grädde,jag valde inte den fetaste, värmes med
Nästan all passionsfrukt
1 tsk vaniljsocker
2 tsk flytande honung
Krama ur gelatinbladen . Jag brukar sedan köra dem i mikron i 20 sek. så de smälter.
Därefter hälles detta under omrörning ner i grädden.
Häll upp i vackra glas
Låt kallna
Ställ sedan i kylskåp ca 2 tim
Garnera med resterande passionsfruktinkråm!
Sushi med Barcaplanering eller tvärtom
När vi skall träffas för att planera vår resa föreslår jag spansk mat men........högst på önskelistan står Sushi så det får det bli.
Jag köper rökt lax och räkor,har ännu inte vågat mig på färsk fisk. Jag använder mig av Anna Bergenströms recept i boken: Kärlek Timjan och Oliver. Det tar timmar!!!! Men så gott. Faten rensas!
Så här såg det ut:
Jag köper rökt lax och räkor,har ännu inte vågat mig på färsk fisk. Jag använder mig av Anna Bergenströms recept i boken: Kärlek Timjan och Oliver. Det tar timmar!!!! Men så gott. Faten rensas!
Så här såg det ut:
Vårkänslor med tulpaner
Visst är det härligt att ha färska blommor på bordet när våren närmar sig.
Här ett smakprov på helgens tulpaner.
Här ett smakprov på helgens tulpaner.
Variant av yoghurtefterrätt
Låt naturell yoghurt rinna av i ett kaffefilter ca 30 minuter
Blanda med florsocker efter smak.
Hacka pistage- och hasselnötter grovt
Lägg i en portionsskål tillsammans med finskurna apelsinbitar
Häll över yoghurten och garnera med blåbär.
Fritt fram att prova med andra frukter som du har hemma!!
Blanda med florsocker efter smak.
Hacka pistage- och hasselnötter grovt
Lägg i en portionsskål tillsammans med finskurna apelsinbitar
Häll över yoghurten och garnera med blåbär.
Fritt fram att prova med andra frukter som du har hemma!!
Laxfilé med soltorkade tomater och getost
Skär ett snitt i en portionsbit laxfilé
Fyll snittet med
finskurna soltorkade tomater
en bit getost
Pensla med olivolja
salt
peppar
225 graders ugn i 7-8 minuter
Servera med gott hemlagat potatismos och sallad
Fyll snittet med
finskurna soltorkade tomater
en bit getost
Pensla med olivolja
salt
peppar
225 graders ugn i 7-8 minuter
Servera med gott hemlagat potatismos och sallad
Indisk gryta i regnrusket
Dag 1 gör jag en marinad av :
2½ dl yoghurt
4 krossade vitlöksklyftor
½ pressad citron
1 tsk salt
I marinader lägger jag
ca 1 kg grytbitar av nötkött skurna i sockerbitsstorlek
Låt det stå i kylen över natten
Dag 2:
Stek i olja:
1 tsk kummin
Blanda i:
1 hackad gul lök
2 tsk kardemummakärnor
2 lagerblad
2 tsk chilipulver
2 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
När det har stekt en stund:
Lägg ner köttet samt marinaden i grytan.
Koka sakta i ca 1 ½ timma
Servera med avorioris och sallad.
2½ dl yoghurt
4 krossade vitlöksklyftor
½ pressad citron
1 tsk salt
I marinader lägger jag
ca 1 kg grytbitar av nötkött skurna i sockerbitsstorlek
Låt det stå i kylen över natten
Dag 2:
Stek i olja:
1 tsk kummin
Blanda i:
1 hackad gul lök
2 tsk kardemummakärnor
2 lagerblad
2 tsk chilipulver
2 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
När det har stekt en stund:
Lägg ner köttet samt marinaden i grytan.
Koka sakta i ca 1 ½ timma
Servera med avorioris och sallad.