Indisk gryta i regnrusket
Dag 1 gör jag en marinad av :
2½ dl yoghurt
4 krossade vitlöksklyftor
½ pressad citron
1 tsk salt
I marinader lägger jag
ca 1 kg grytbitar av nötkött skurna i sockerbitsstorlek
Låt det stå i kylen över natten
Dag 2:
Stek i olja:
1 tsk kummin
Blanda i:
1 hackad gul lök
2 tsk kardemummakärnor
2 lagerblad
2 tsk chilipulver
2 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
När det har stekt en stund:
Lägg ner köttet samt marinaden i grytan.
Koka sakta i ca 1 ½ timma
Servera med avorioris och sallad.
2½ dl yoghurt
4 krossade vitlöksklyftor
½ pressad citron
1 tsk salt
I marinader lägger jag
ca 1 kg grytbitar av nötkött skurna i sockerbitsstorlek
Låt det stå i kylen över natten
Dag 2:
Stek i olja:
1 tsk kummin
Blanda i:
1 hackad gul lök
2 tsk kardemummakärnor
2 lagerblad
2 tsk chilipulver
2 tsk mald spiskummin
1 tsk mald koriander
2 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
När det har stekt en stund:
Lägg ner köttet samt marinaden i grytan.
Koka sakta i ca 1 ½ timma
Servera med avorioris och sallad.
Kommentarer
Trackback