Jag har funnit min överman......
Jag säger bara en sak....Julita Wärdshus...inte visste jag att mat är konst.
www.julitawardshus.se
Gör ett besök i sommar så får ni se.
www.julitawardshus.se
Gör ett besök i sommar så får ni se.
Dags för tapas
Förra helgen åt vi tapas. Så här såg bordet ut:
Vi gjorde det hela ganska enkelt för oss och köpte allt och bara lade upp fint.
Vi hade:
Fat 1:
Bresaola
Serano-skinka
Chorizo som vi tärnade
Fat 2:
Körsbärstomater
Gröna och svarta oliver
Ruccolasallad
Soltorkade tomater
Vi hade också vitt bröd som vi doppade i Casa di Luca-olivoljan från Zeta,
Melon,
Vitt bröd
Marinerad wästerbottenost (recept kommer!)
Färska räkor
Hummus
och till detta drack vi té för att värma våra frusna själar.
Till detta hade vi cocktailpinnar så att man enkelt kunna fånga tag på det man ville ha.
Spanien-känsla!
Vi gjorde det hela ganska enkelt för oss och köpte allt och bara lade upp fint.
Vi hade:
Fat 1:
Bresaola
Serano-skinka
Chorizo som vi tärnade
Fat 2:
Körsbärstomater
Gröna och svarta oliver
Ruccolasallad
Soltorkade tomater
Vi hade också vitt bröd som vi doppade i Casa di Luca-olivoljan från Zeta,
Melon,
Vitt bröd
Marinerad wästerbottenost (recept kommer!)
Färska räkor
Hummus
och till detta drack vi té för att värma våra frusna själar.
Till detta hade vi cocktailpinnar så att man enkelt kunna fånga tag på det man ville ha.
Spanien-känsla!
Niklas bulgursallad = stulet recept som rekommenderas
Ca 300 gr bulgur kokas enligt receptet, gärna med en buljongtärning i.
Under tiden sköljer du sallad av olika slag, t ex ruccola, machesalld, spenat
Du filéar 2 st röda grapefrukter och lägger filéerna i en skål.
Det som är kvar av grapefrukten kramar du ur så det blir saft i en skål.
Sedan tar du den utmärkta melonurgröparen och gröper ur en stor mogen avocado, lägg kulorna med grapefiléerna.
Gör en dressing av grapesaften, salt och peppar, 1 ½ msk dijonsenap samt olivolja.
När bulguren är klar lägger du den i en stor skål och häller hälften av dressingen över.
Sedan på med sallad samt grapefiléerna samt avocadokulorna.
Blanda försiktigt.
Smula fetaost över, gärna den bulgariska osten
Häll över resten av dressingen.
Mycket gott. Till detta hade vi den thailändska laxen men det passar säkert med mycket annat.
Under tiden sköljer du sallad av olika slag, t ex ruccola, machesalld, spenat
Du filéar 2 st röda grapefrukter och lägger filéerna i en skål.
Det som är kvar av grapefrukten kramar du ur så det blir saft i en skål.
Sedan tar du den utmärkta melonurgröparen och gröper ur en stor mogen avocado, lägg kulorna med grapefiléerna.
Gör en dressing av grapesaften, salt och peppar, 1 ½ msk dijonsenap samt olivolja.
När bulguren är klar lägger du den i en stor skål och häller hälften av dressingen över.
Sedan på med sallad samt grapefiléerna samt avocadokulorna.
Blanda försiktigt.
Smula fetaost över, gärna den bulgariska osten
Häll över resten av dressingen.
Mycket gott. Till detta hade vi den thailändska laxen men det passar säkert med mycket annat.
Thailändsk lax à la DN
Finhacka 1 bit färsk ingefära
Finhacka två vitlöksklyftor
Finstrimla en bit citrongräs
Skär en röd chili i bitar
Blanda allt detta med hackad färsk koriander, saft från ½ lime, ca 2 msk thailändsk fisksås
Lägg ca 800 gr färsk laxfile i en ugnsfast, smord form.
Lägg blandningen på fisken och lägg en massa halverade körsbärstomater runt om.
Stek i ugn ca 20 minuter i 200 gr.
Finhacka två vitlöksklyftor
Finstrimla en bit citrongräs
Skär en röd chili i bitar
Blanda allt detta med hackad färsk koriander, saft från ½ lime, ca 2 msk thailändsk fisksås
Lägg ca 800 gr färsk laxfile i en ugnsfast, smord form.
Lägg blandningen på fisken och lägg en massa halverade körsbärstomater runt om.
Stek i ugn ca 20 minuter i 200 gr.
Pernillas kycklingpaj
Gör en pajdeg av:
100 gr. margarin
½ dl grahamsmjöl
2 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 msk kallt vatten
Låt degen ligga i kylen över natten.
Tryck sedan ut den i en pajform och grädda i ugn i 15 minuter 200 gr.
Rensa en halv grillad kyckling och skär köttet i småbitar.
Skala och skär i bitar minst tre charlottenlökar
Skala och skär minst tre vitlöksklyftor
Hacka grovt ca 2 hg färska champinjoner
Strimla en halv röd och en halv gul paprika
Stek lök,paprikor,vitlök samt champinjoner i smör tills de mjuknar.
Salta och peppra.
Lägg i det hackade kycklingköttet.
Fördela allt detta i det förgräddade pajskalet.
Blanda en bit grönmögelost med 2 dl creme fraiche.
Bred detta över fyllningen.
Grädda i ugn ca 10 minuter
Strö hackad persilja över.
Servera sallad till.
Denna gång blev det machésallad med riven morot och lättkokta haricot vert.
Salt,pepper,olivolja och nötter
100 gr. margarin
½ dl grahamsmjöl
2 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 msk kallt vatten
Låt degen ligga i kylen över natten.
Tryck sedan ut den i en pajform och grädda i ugn i 15 minuter 200 gr.
Rensa en halv grillad kyckling och skär köttet i småbitar.
Skala och skär i bitar minst tre charlottenlökar
Skala och skär minst tre vitlöksklyftor
Hacka grovt ca 2 hg färska champinjoner
Strimla en halv röd och en halv gul paprika
Stek lök,paprikor,vitlök samt champinjoner i smör tills de mjuknar.
Salta och peppra.
Lägg i det hackade kycklingköttet.
Fördela allt detta i det förgräddade pajskalet.
Blanda en bit grönmögelost med 2 dl creme fraiche.
Bred detta över fyllningen.
Grädda i ugn ca 10 minuter
Strö hackad persilja över.
Servera sallad till.
Denna gång blev det machésallad med riven morot och lättkokta haricot vert.
Salt,pepper,olivolja och nötter