Niklas bulgursallad = stulet recept som rekommenderas
Ca 300 gr bulgur kokas enligt receptet, gärna med en buljongtärning i.
Under tiden sköljer du sallad av olika slag, t ex ruccola, machesalld, spenat
Du filéar 2 st röda grapefrukter och lägger filéerna i en skål.
Det som är kvar av grapefrukten kramar du ur så det blir saft i en skål.
Sedan tar du den utmärkta melonurgröparen och gröper ur en stor mogen avocado, lägg kulorna med grapefiléerna.
Gör en dressing av grapesaften, salt och peppar, 1 ½ msk dijonsenap samt olivolja.
När bulguren är klar lägger du den i en stor skål och häller hälften av dressingen över.
Sedan på med sallad samt grapefiléerna samt avocadokulorna.
Blanda försiktigt.
Smula fetaost över, gärna den bulgariska osten
Häll över resten av dressingen.
Mycket gott. Till detta hade vi den thailändska laxen men det passar säkert med mycket annat.
Under tiden sköljer du sallad av olika slag, t ex ruccola, machesalld, spenat
Du filéar 2 st röda grapefrukter och lägger filéerna i en skål.
Det som är kvar av grapefrukten kramar du ur så det blir saft i en skål.
Sedan tar du den utmärkta melonurgröparen och gröper ur en stor mogen avocado, lägg kulorna med grapefiléerna.
Gör en dressing av grapesaften, salt och peppar, 1 ½ msk dijonsenap samt olivolja.
När bulguren är klar lägger du den i en stor skål och häller hälften av dressingen över.
Sedan på med sallad samt grapefiléerna samt avocadokulorna.
Blanda försiktigt.
Smula fetaost över, gärna den bulgariska osten
Häll över resten av dressingen.
Mycket gott. Till detta hade vi den thailändska laxen men det passar säkert med mycket annat.
Kommentarer
Trackback