Pernillas kycklingpaj
Gör en pajdeg av:
100 gr. margarin
½ dl grahamsmjöl
2 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 msk kallt vatten
Låt degen ligga i kylen över natten.
Tryck sedan ut den i en pajform och grädda i ugn i 15 minuter 200 gr.
Rensa en halv grillad kyckling och skär köttet i småbitar.
Skala och skär i bitar minst tre charlottenlökar
Skala och skär minst tre vitlöksklyftor
Hacka grovt ca 2 hg färska champinjoner
Strimla en halv röd och en halv gul paprika
Stek lök,paprikor,vitlök samt champinjoner i smör tills de mjuknar.
Salta och peppra.
Lägg i det hackade kycklingköttet.
Fördela allt detta i det förgräddade pajskalet.
Blanda en bit grönmögelost med 2 dl creme fraiche.
Bred detta över fyllningen.
Grädda i ugn ca 10 minuter
Strö hackad persilja över.
Servera sallad till.
Denna gång blev det machésallad med riven morot och lättkokta haricot vert.
Salt,pepper,olivolja och nötter

100 gr. margarin
½ dl grahamsmjöl
2 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 msk kallt vatten
Låt degen ligga i kylen över natten.
Tryck sedan ut den i en pajform och grädda i ugn i 15 minuter 200 gr.
Rensa en halv grillad kyckling och skär köttet i småbitar.
Skala och skär i bitar minst tre charlottenlökar
Skala och skär minst tre vitlöksklyftor
Hacka grovt ca 2 hg färska champinjoner
Strimla en halv röd och en halv gul paprika
Stek lök,paprikor,vitlök samt champinjoner i smör tills de mjuknar.
Salta och peppra.
Lägg i det hackade kycklingköttet.
Fördela allt detta i det förgräddade pajskalet.
Blanda en bit grönmögelost med 2 dl creme fraiche.
Bred detta över fyllningen.
Grädda i ugn ca 10 minuter
Strö hackad persilja över.
Servera sallad till.
Denna gång blev det machésallad med riven morot och lättkokta haricot vert.
Salt,pepper,olivolja och nötter

Kommentarer
Trackback