Rapport från vinprovning.
5 olika viner i prisklass från 59.- till 398:-
avnjutes tillsammans med
goda vänner
och trerätters middag.

avnjutes tillsammans med
goda vänner
och trerätters middag.

Persikor med marängtäcke och hallonsorbet
1 burk persikor öppnas och saften hälls av.
Vispa 2 äggvitor till hårt skum.
Blanda i 1 dl socker.
Lägg persikorna i en ugnsfast form och bred marängsmeten över.
In i ugn i ca 20 minuter 200 grader.
Kör med mixerstaven frysta hallon med lite mjölk i en bunke .
Servera till de varma persikorna!


Vispa 2 äggvitor till hårt skum.
Blanda i 1 dl socker.
Lägg persikorna i en ugnsfast form och bred marängsmeten över.
In i ugn i ca 20 minuter 200 grader.
Kör med mixerstaven frysta hallon med lite mjölk i en bunke .
Servera till de varma persikorna!


Kyckling garam masala med svart ris och tillbehör
Gör en marinad av :
3 dl yoghurt
3 msk citronsaft
1 tsk salt
2 tsk garam masala
1tsk gurkmeja
1tsk spiskummin
Lägg i denna marinad 3-4 kycklingfileér i minst 1 timma.
Dessa skall sedan stekas i ugn i 25 minuter 200 grader
Koka svart ris i minst 30 minuter(Kung Markatta heter märket, riset är från Thailand)
Till detta serverades mango chutney,aioli blandat med creme fraiche samt sallad.

3 dl yoghurt
3 msk citronsaft
1 tsk salt
2 tsk garam masala
1tsk gurkmeja
1tsk spiskummin
Lägg i denna marinad 3-4 kycklingfileér i minst 1 timma.
Dessa skall sedan stekas i ugn i 25 minuter 200 grader
Koka svart ris i minst 30 minuter(Kung Markatta heter märket, riset är från Thailand)
Till detta serverades mango chutney,aioli blandat med creme fraiche samt sallad.

Risoni med räkor och sallad
Koka risoni i 11 minuter i saltat vatten.
Under tiden tar du fram räkor, färska eller frysta. Skala dem om det behövs.
Strimla två salladslökar smått.
Skär snap-shots i bitar.
Koka creme fraiche med saften + rasp av en lime + två matskedar av torkade champinjoner,persilja och charlottenlök.
Om du inte har den kryddan fantisera ihop något själv.
När risonin är kokt blanda den med såsen,räkorna,löken och snap-shotsen.
Sallad serveras därtill!

Under tiden tar du fram räkor, färska eller frysta. Skala dem om det behövs.
Strimla två salladslökar smått.
Skär snap-shots i bitar.
Koka creme fraiche med saften + rasp av en lime + två matskedar av torkade champinjoner,persilja och charlottenlök.
Om du inte har den kryddan fantisera ihop något själv.
När risonin är kokt blanda den med såsen,räkorna,löken och snap-shotsen.
Sallad serveras därtill!

Varm laxsallad
400 gr laxfilé skäres i kuber och "penslas" med en blandning av:
1 msk dijònsenap
1 msk olivolja
3 msk dill
1 tsk grovt gourmétsalt
svartpepper
Dessa kuber läggs i en ugnsfast form och steks i 200 graders ugn i ca 10 minuter.
Under tiden blandar du en sallad av:
1 påse romansallad
1 näve ruccolasallad
2 nävar små delade kvisttomater
1 bit gurka i bitar
2 st avocados som du gröper ur med den fantastiska melonurgröparen !
saften av 1 lime droppas över.
Salladen får vänta medan laxen blir klar och sen blandar du det hela med varsam hand.
Till detta stekte jag vitt bröd i skivor i en blandning av milda och olivolja.
Mycket gott tyckte alla men eftersom vi var så hungriga blev det inte tid till någon bild.
1 msk dijònsenap
1 msk olivolja
3 msk dill
1 tsk grovt gourmétsalt
svartpepper
Dessa kuber läggs i en ugnsfast form och steks i 200 graders ugn i ca 10 minuter.
Under tiden blandar du en sallad av:
1 påse romansallad
1 näve ruccolasallad
2 nävar små delade kvisttomater
1 bit gurka i bitar
2 st avocados som du gröper ur med den fantastiska melonurgröparen !
saften av 1 lime droppas över.
Salladen får vänta medan laxen blir klar och sen blandar du det hela med varsam hand.
Till detta stekte jag vitt bröd i skivor i en blandning av milda och olivolja.
Mycket gott tyckte alla men eftersom vi var så hungriga blev det inte tid till någon bild.
Citronfromage
2 ägg.
Vispa gulorna med 2 msk socker.
Vispa vitorna till hårt skum.
Riv skalet på en citron.
Lägg två blad gelatin i saften från den pressade citronen.
Efter en stund så värmer du gelatinbladen i saften så de smälter.
Blanda i gelatinet i de vispade gulorna under omrörning.
Vispa 1 dl vispgrädde och blanda ihop allt.
Fördela i portionsglas och låt stå kallt i minst 1 timma.

Vispa gulorna med 2 msk socker.
Vispa vitorna till hårt skum.
Riv skalet på en citron.
Lägg två blad gelatin i saften från den pressade citronen.
Efter en stund så värmer du gelatinbladen i saften så de smälter.
Blanda i gelatinet i de vispade gulorna under omrörning.
Vispa 1 dl vispgrädde och blanda ihop allt.
Fördela i portionsglas och låt stå kallt i minst 1 timma.

Lammstek med potatis och squashgratäng
Lammstek i bitar stekes i smör och olivolja samt saltas och peppras.
Vipsa ur stekpannan med lite rödvin till en sky.
Potatis med skal + squash skivas tunt.
Stek dem först och varva därefter i en ugnsfast form med skivad vitlök samt fetaost.
Salt och peppar emellan.
Häll på en skvätt grädde och efterstek i 200 graders ugn i ca 30 minuter.
Stek sparris i grillpanna.

Vipsa ur stekpannan med lite rödvin till en sky.
Potatis med skal + squash skivas tunt.
Stek dem först och varva därefter i en ugnsfast form med skivad vitlök samt fetaost.
Salt och peppar emellan.
Häll på en skvätt grädde och efterstek i 200 graders ugn i ca 30 minuter.
Stek sparris i grillpanna.
