Söndagsmiddag a lá Matilda
Matilda fixade en jättegod söndagsmiddag bestående av kyckling i ugn, gratinerad med ett täcke av fetaost, soltorkade
tomater, brödsmulor, creme fraiche.
Runt om en sås av grädde med tomatpuré som smaksättare.
Till detta pasta, två olika sorters sallad.
tomater, brödsmulor, creme fraiche.
Runt om en sås av grädde med tomatpuré som smaksättare.
Till detta pasta, två olika sorters sallad.
Japansk biff enl. Mannerström
En mycket god och relativt enkel rätt.
Du använder en elektrisk wok så går det finemang!
Receptet kommer från Mannerström: Husmanskonst.
Innehåller bl a sesamolja, förmodligen därav namnet.
Du använder en elektrisk wok så går det finemang!
Receptet kommer från Mannerström: Husmanskonst.
Innehåller bl a sesamolja, förmodligen därav namnet.
Fruktbröd
Här en bild på ett fruktbröd som G bakat....det tog två dagar.... innehåller frukt, mandel, kryddor.
Lite väl jullikt tyckte vi, men väldigt gott.
Önskas recept så hojta till...!
Lite väl jullikt tyckte vi, men väldigt gott.
Önskas recept så hojta till...!
Sista Toscanautflykten.
Sista dagen åt vi utanför en pilgrimskyrka. Småpojkarna sparkade fotboll med munkarna.
Vi gjorde Guacamole, åt marinerade smålökar, gorgonzola m m
Till efterrätt utmärkta små mandelkakor, scaronfrukter som mosades i värmen så mogna var de.
Picknick nr. 5
Den här dagen vandrade vi i bergen vid ett marmorbrott.
Vi fick smaka på marinerat späck, något som marmorbrottsarbetarna åt för att orka. Gott!
De vita karamellerna äter man vid bröllop. Fyllda med mandlar. Rosa fyllda med choklad äter man vid barndop.
Toscanapicknick nr. 4
Den röda duken tvättades varje kväll och klarade sig bra. Vi åt med god aptit efter vandringarna.
Titta på persikorna! Godast tänkbara.
Marinerad svamp. På brödet droppade vi god olivolja.
Små goda kakor fyllda med citronkräm.
Toscanapicknick nr.3
Här tillkom en god röra gjord på massor av grönsaker och majonnäs. Vi doppade rå fänkål i denna röra.
Marinerade tomater, gorgonzola
Vridna sockerskorpor till efterrätt.
Kiwi som smakar sol och värme....
Ännu mera utflyktsmat i Toscana
Här vankas det även marinerad aubergine,salami,mandariner...
Sardellfyllda röda paprikor.
Panafortekaka med massor av frukt och nötter i.
Utflykter i Toscana del 1
På en duk vid medelhavet dukades upp läckerheter.
Pesto, Pecoriniost, oliver, sallad, parmaskinka, bröd, frukter, goda nötskorpor....
efter en lång vandring smakade det utmärkt.......
Mat från Toscana
Hoppas komma hem med mycket inspiration i matlagningen och fina bilder på allt gott vi ätit.