Svamptider
En liten tur i skogen ger tillskott till matlagningen.
Denna svamp gav inspiration till en svamprisotto som blev jättegod!
Hallongrottor
Utmärkta att baka tillsammans med barnbarn.
200 gr smör rörs med 1 dl socker och 1 msk vaniljsocker (gärna Tahitisocker)
4½ dl vetemjöl blandas med 1 tsk bakpulver och röres ner i degen som sedan formas till en "limpa"
Vila degen en stund
Skär sedan bitar, rulla dem och lägg dem i bullformar.
Tryck till på varje "bulle" och lägg hallonsylt i gropen.
Grädda i 10 minuter i 175 grader.
200 gr smör rörs med 1 dl socker och 1 msk vaniljsocker (gärna Tahitisocker)
4½ dl vetemjöl blandas med 1 tsk bakpulver och röres ner i degen som sedan formas till en "limpa"
Vila degen en stund
Skär sedan bitar, rulla dem och lägg dem i bullformar.
Tryck till på varje "bulle" och lägg hallonsylt i gropen.
Grädda i 10 minuter i 175 grader.
Mangoldpaj med getost
Gör en vanlig pajdeg och förgrädda den i 10 minuter.
Fyll den sedan med 200 gr. mangold som du skurit i bitar och stekt ihop med lite scharlottenlök.
Krydda med balsamvinäger, salt och peppar samt lägg i några matskedar russin.
Lägg i pajskalet och smula 200 gr. getost över samt på toppen pinjenötter.
Grädda i 200 gr i ca 30 minuter.
Jordgubbar med oväntade tillbehör
Jorgubbar
Pistaschnötter
Balsamicosirap
Blåmögelost
Nytt och ovanligt. Prova!