Vårkänslor
Måste bara dela med mig av denna lilla bordsdekoration från trädgården.
Hopp om livet.......och våren är på väg.
Hopp om livet.......och våren är på väg.
Indieninspirerad efterrätt
1 dl hackade pistagenötter
2 tsk kardemummakärnor
3 dl turkisk yoghurt
1 dl florsocker
1 KRAV-banan
Hacka nötterna.
Krossa kardemummakärnorna grovt i mortel.
Blanda yoghurten med hackad banan och florsocker.
Blanda i nästan alla nötterna och kardemumman.
Lägg upp i fina glas
Strö resten av kardemumman och nötterna över.
Låt stå kallt innan serveringen
2 tsk kardemummakärnor
3 dl turkisk yoghurt
1 dl florsocker
1 KRAV-banan
Hacka nötterna.
Krossa kardemummakärnorna grovt i mortel.
Blanda yoghurten med hackad banan och florsocker.
Blanda i nästan alla nötterna och kardemumman.
Lägg upp i fina glas
Strö resten av kardemumman och nötterna över.
Låt stå kallt innan serveringen
Paella i väntan på Barcelonavarianter
1 stor kycklingfilé (ca 300 gr) av majskyckling
1½ dl skalade färska räkor
4 dl avorioris
1 stor röd paprika i strimlor
4 st. färska tomater i stora bitar
1 l hönsbuljong
1 stor hackad gul lök
6 finhackade vitlöksklyftor
1½ dl gröna frysta ärtor
1 dl haricot vert
1 dl svarta oliver
1 pkt saffran
salt,peppar,paprikapulver
½ pressad limefrukt
olivolja
Skär och stek kycklingfilén i bitar i olivolja. Ta upp så länge.
Stek löken.
Lägg i kyckling,saffran + kryddor,ris,tomater, paprika i strimlor. Fyll på med hönsbuljongen. Låt koka sakta i ca 20 min.
Förbered under tiden haricot vert, låt den inte koka för mjuk
Lägg mot slutet i de frysta ärtorna,oliverna,räkorna,limesaften och låt allt bli varmt.
Vänd ner haricot vert.
Färdigt!
1½ dl skalade färska räkor
4 dl avorioris
1 stor röd paprika i strimlor
4 st. färska tomater i stora bitar
1 l hönsbuljong
1 stor hackad gul lök
6 finhackade vitlöksklyftor
1½ dl gröna frysta ärtor
1 dl haricot vert
1 dl svarta oliver
1 pkt saffran
salt,peppar,paprikapulver
½ pressad limefrukt
olivolja
Skär och stek kycklingfilén i bitar i olivolja. Ta upp så länge.
Stek löken.
Lägg i kyckling,saffran + kryddor,ris,tomater, paprika i strimlor. Fyll på med hönsbuljongen. Låt koka sakta i ca 20 min.
Förbered under tiden haricot vert, låt den inte koka för mjuk
Lägg mot slutet i de frysta ärtorna,oliverna,räkorna,limesaften och låt allt bli varmt.
Vänd ner haricot vert.
Färdigt!
Smaskig enkel förrätt
En skiva danskt rågbröd (finns jättebilligt av märket euroshopper)
På denna skiva lägger du en bit grönmögelost av något slag.
Du steker tjocka skivor av päron,gärna anjou, i olivolja tills de mjuknar
Du kryddar dessa päron med salt,svartpeppar,lite råsocker eller honung + balsamsirap.
Låt svalna.
Rosta under tiden pinjenötter i torr panna.
Lägg päronen ovanpå brödet och osten.
Strö över ruccolasallad samt pinjenötterna.
På denna skiva lägger du en bit grönmögelost av något slag.
Du steker tjocka skivor av päron,gärna anjou, i olivolja tills de mjuknar
Du kryddar dessa päron med salt,svartpeppar,lite råsocker eller honung + balsamsirap.
Låt svalna.
Rosta under tiden pinjenötter i torr panna.
Lägg päronen ovanpå brödet och osten.
Strö över ruccolasallad samt pinjenötterna.