Paella i väntan på Barcelonavarianter
1 stor kycklingfilé (ca 300 gr) av majskyckling
1½ dl skalade färska räkor
4 dl avorioris
1 stor röd paprika i strimlor
4 st. färska tomater i stora bitar
1 l hönsbuljong
1 stor hackad gul lök
6 finhackade vitlöksklyftor
1½ dl gröna frysta ärtor
1 dl haricot vert
1 dl svarta oliver
1 pkt saffran
salt,peppar,paprikapulver
½ pressad limefrukt
olivolja
Skär och stek kycklingfilén i bitar i olivolja. Ta upp så länge.
Stek löken.
Lägg i kyckling,saffran + kryddor,ris,tomater, paprika i strimlor. Fyll på med hönsbuljongen. Låt koka sakta i ca 20 min.
Förbered under tiden haricot vert, låt den inte koka för mjuk
Lägg mot slutet i de frysta ärtorna,oliverna,räkorna,limesaften och låt allt bli varmt.
Vänd ner haricot vert.
Färdigt!

1½ dl skalade färska räkor
4 dl avorioris
1 stor röd paprika i strimlor
4 st. färska tomater i stora bitar
1 l hönsbuljong
1 stor hackad gul lök
6 finhackade vitlöksklyftor
1½ dl gröna frysta ärtor
1 dl haricot vert
1 dl svarta oliver
1 pkt saffran
salt,peppar,paprikapulver
½ pressad limefrukt
olivolja
Skär och stek kycklingfilén i bitar i olivolja. Ta upp så länge.
Stek löken.
Lägg i kyckling,saffran + kryddor,ris,tomater, paprika i strimlor. Fyll på med hönsbuljongen. Låt koka sakta i ca 20 min.
Förbered under tiden haricot vert, låt den inte koka för mjuk
Lägg mot slutet i de frysta ärtorna,oliverna,räkorna,limesaften och låt allt bli varmt.
Vänd ner haricot vert.
Färdigt!

Kommentarer
Trackback