Lammgryta från Marocko
1½ kg benfritt lammkött skäres i bitar och stekes. Lägg undan på ett fat så länge.
Hacka 3 gula lökar och 8-10 vitlöksklyftor grovt. Fräs detta i smör och olja i en gryta och lägg tillbaka köttet.
Skiva 1 skalad morot i slantar. Lägg ner i grytan.
Salta, peppra.
Lägg i kryddorna: 1 tsk cayennepeppar, 2-3 lagerblad, 2 tsk spiskummin, 2 tsk mald ingefära, 1 kanelstång.
Häll på 5 dl buljong från tärning.
Blanda i 1 dl ekologiska russin och 10 torkade osvavlade aprikoser skurna i bitar.
Skölj 1 burk färdigkokta kikärtor och lägg i.
Tillsätt 2-3 msk honung och 2-3 msk tomatpuré.
Låt detta koka i minst en timma.
Skär en stor mogen citron i tunna skivor och låt den koka med ytterligare 30 minuter.
Servera med couscous.
Kommentarer
Postat av: matilda
Allt ser jättegott ut, mamma - längtar till påsk!
Postat av: Sara Sandell
Oj vilken fin blogg! Massa inspiration, allt ser supergott ut! :) Roligt att jag hittade hit. Hoppas att allt är väl med dig annars.
//Sara
Postat av: Yngve
Detta måste testas. :)
Trackback