Klassiska köttbullar
Det här är det bästa köttbullereceptet enligt oss.
Blanda först
1 oxbuljongtärning (upplöst i vatten)
med
ca 1 dl ströbröd
och
örtsalt
Låt detta svälla en stund, minst 10 minuter.
Blanda nu i ca 400 g köttfärs med 1 tsk salt och tillsätt sedan peppar och valfri annan krydda.
Blanda i brödblandningnen med köttfärsen och tillsätt ett ägg, så håller köttbullarna ihop bättre.
Blanda allt och rulla till små bollar. Se till att ha blöta händer - då fastnar inte "smeten" på händerna. Placera de rullade bullarna på en blöt träbräda innan stekning.
Värm upp fett i en stekpanna och lägg i några bullar i taget (kanske 6 åt gången) Skaka pannan under tiden så de blir runda. När de är fina, lägg över i en annan panna och lägg i nästa omgång köttbullar. När alla bullar är klara kan man, om man vill, värma på de i den andra pannan.
Servera dessa underbara små köttbullar med kokt potatis, gräddsås, lingonsylt, saltgurka och ärtor för en riktig husmanskostkänsla!



Blanda först
1 oxbuljongtärning (upplöst i vatten)
med
ca 1 dl ströbröd
och
örtsalt
Låt detta svälla en stund, minst 10 minuter.
Blanda nu i ca 400 g köttfärs med 1 tsk salt och tillsätt sedan peppar och valfri annan krydda.
Blanda i brödblandningnen med köttfärsen och tillsätt ett ägg, så håller köttbullarna ihop bättre.
Blanda allt och rulla till små bollar. Se till att ha blöta händer - då fastnar inte "smeten" på händerna. Placera de rullade bullarna på en blöt träbräda innan stekning.
Värm upp fett i en stekpanna och lägg i några bullar i taget (kanske 6 åt gången) Skaka pannan under tiden så de blir runda. När de är fina, lägg över i en annan panna och lägg i nästa omgång köttbullar. När alla bullar är klara kan man, om man vill, värma på de i den andra pannan.
Servera dessa underbara små köttbullar med kokt potatis, gräddsås, lingonsylt, saltgurka och ärtor för en riktig husmanskostkänsla!



Kommentarer
Postat av: Yngve
Vad hungrig man blir. Detta recept skall provas.
Postat av: Otto
The best! Nu är du dålig på att updatera bloggen tycker jag!
Trackback