Ungerskt bröd med potatis i
50 gram jäst
4 dl ljummet vatten
ca 12 dl vetemjöl
1 msk salt
1 dl vetekli
3 kokta potatisar
Rör ut jästen i en del av vattnet, tillsätt resten av vattnet och ca 8 dl av vetemjölet.
Jäs i 1 timma.
Tillsätt vetekli, salt, riven kokt potatis samt resten av vetemjölet. (känn efter så det inte blir för torrt).
Dela degen i två delar. Forma dessa med mjölade händer till två runda bröd.
Lägg dem i mjölade handdukar i två skålar och låt jäsa ytterligare 1 timma.
Värm ugnen till 200 grader.
Vänd försiktigt över bröden på en plåt och baka dem i 200 grader i ca 40 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Serveras med fördel till sommarsoppa.
4 dl ljummet vatten
ca 12 dl vetemjöl
1 msk salt
1 dl vetekli
3 kokta potatisar
Rör ut jästen i en del av vattnet, tillsätt resten av vattnet och ca 8 dl av vetemjölet.
Jäs i 1 timma.
Tillsätt vetekli, salt, riven kokt potatis samt resten av vetemjölet. (känn efter så det inte blir för torrt).
Dela degen i två delar. Forma dessa med mjölade händer till två runda bröd.
Lägg dem i mjölade handdukar i två skålar och låt jäsa ytterligare 1 timma.
Värm ugnen till 200 grader.
Vänd försiktigt över bröden på en plåt och baka dem i 200 grader i ca 40 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
Serveras med fördel till sommarsoppa.
Kommentarer
Trackback