Fyllda paprikor...en rätt att utveckla
Stek gul lök + vitlök (sammanlagt ca 1 dl), fyll på med 1½ dl avorioris och 3 dl vatten,lite salt.
Koka i 20 minuter.
Hacka ca 1 dl torkade ekologiska aprikoser
Hacka 1 stor tomat
Stek ca 1dl charlottenlök och vitlök i olivolja
Blanda i aprikoserna + tomathacket.
Blanda dessutom i ca 2 dl hackade färska örter: rosmarin, persilja samt mynta
Krydda med spiskummin, svartpeppar, kanel, 1 hönsbuljongtärning samt salt och nymald svartpeppar
Skär av locket på 4 röda paprikor.
Lägg i fyllningen
Baka i ugn 200 grader i 45 minuter.
Det var gott, men som sagt var går det att utveckla och då tror jag att det skall vara mera kryddor. Man kan säkert variera innehållet också. Kanske andra grönsaker, något kött... man tager vad man haver

Koka i 20 minuter.
Hacka ca 1 dl torkade ekologiska aprikoser
Hacka 1 stor tomat
Stek ca 1dl charlottenlök och vitlök i olivolja
Blanda i aprikoserna + tomathacket.
Blanda dessutom i ca 2 dl hackade färska örter: rosmarin, persilja samt mynta
Krydda med spiskummin, svartpeppar, kanel, 1 hönsbuljongtärning samt salt och nymald svartpeppar
Skär av locket på 4 röda paprikor.
Lägg i fyllningen
Baka i ugn 200 grader i 45 minuter.
Det var gott, men som sagt var går det att utveckla och då tror jag att det skall vara mera kryddor. Man kan säkert variera innehållet också. Kanske andra grönsaker, något kött... man tager vad man haver

Kommentarer
Trackback