Goda semlor
Matilda har bakat dessa goda semlor.
2 ½ dl mjölk
100 gr smält margarin
½ pkt jäst för söta degar
1/4 tsk salt
3 msk socker
1 ägg
8 ½ dl vetemjöl
ägg att pensla med
Du gör dessa vetebullar på vanligt sätt....Men de behöver bara jäsa 15 minuter i bunken.
Värm ugnen till 200 grader
Gör ca 20 små bullar på en plåt.
Jäs i 20 minuter.
Pensla och grädda i 15 minuter.
Svalna under bakduk
Skär av lock på varje.
gröp ur och blanda inkråmet med
Riven mandelmassa
lite mjölk
Visa grädde och lägg mellan lock och bulle med inkråm
Sikta florsocker över.
Göran äter helst som hetvägg, dvs med varm mjölk,socker och kanel.

2 ½ dl mjölk
100 gr smält margarin
½ pkt jäst för söta degar
1/4 tsk salt
3 msk socker
1 ägg
8 ½ dl vetemjöl
ägg att pensla med
Du gör dessa vetebullar på vanligt sätt....Men de behöver bara jäsa 15 minuter i bunken.
Värm ugnen till 200 grader
Gör ca 20 små bullar på en plåt.
Jäs i 20 minuter.
Pensla och grädda i 15 minuter.
Svalna under bakduk
Skär av lock på varje.
gröp ur och blanda inkråmet med
Riven mandelmassa
lite mjölk
Visa grädde och lägg mellan lock och bulle med inkråm
Sikta florsocker över.
Göran äter helst som hetvägg, dvs med varm mjölk,socker och kanel.

Kommentarer
Trackback