Besök av gäst(Jeff)kocken
Idag har vi haft roligt i köket... man tager vad man haver i kylskåpet och se vad det kan bli när vi har en gästkock på besök....
En ytterfilé låg och drällde. Den rullades i olivolja, rödvin samt hackade färska örter. Obs, använd örthackaren.
Stek filén i grillpanna för att få färg.
Lägg köttet i folie och stek färdigt i ugn minst 20 minuter.
Gästkocken koncentrerade sig på parmesanpotatisen.
6-8 potatisar
2 st röda vårlökar,skivade
Grovriven parmesan
Grovhackad persilja
salt och peppar
Tvätta och skär potatisen i klyftor och värm under tiden plåten i ugnen på 250 grader.
När plåten är varm tar du ut den, häll på olivolja och placera ut potatisen.
Låt den få färg i 10 - 15 minuter och sänk sedan värmen till 200 grader. Rosta potatisen i ytterligare ca 15 minuter.
Blanda potatisklyftorna innan serveringen med den rivna parmesanosten, rödlöken, persiljan samt kryddorna.
Gästkocken improviserade även ihop en "grekisk smörja"
½ - 1 dl creme fraiche
1 bit fetaost
Soltorkade tomater
Svarta oliver
Färsk basilika
Blanda creme fraiche med mosad fetaost.
Kärna ur oliverna. Använd olivurkärnaren!
Hacka ihop oliver, soltorkade tomater samt basilika. Använd örthackaren!
Blanda ihop allt och smaka av.
Slutligen serverades till allt detta en fräsch grönsallad med rostade pnjenötter på topp.
Här det färdiga resultatet:


En ytterfilé låg och drällde. Den rullades i olivolja, rödvin samt hackade färska örter. Obs, använd örthackaren.
Stek filén i grillpanna för att få färg.
Lägg köttet i folie och stek färdigt i ugn minst 20 minuter.
Gästkocken koncentrerade sig på parmesanpotatisen.
6-8 potatisar
2 st röda vårlökar,skivade
Grovriven parmesan
Grovhackad persilja
salt och peppar
Tvätta och skär potatisen i klyftor och värm under tiden plåten i ugnen på 250 grader.
När plåten är varm tar du ut den, häll på olivolja och placera ut potatisen.
Låt den få färg i 10 - 15 minuter och sänk sedan värmen till 200 grader. Rosta potatisen i ytterligare ca 15 minuter.
Blanda potatisklyftorna innan serveringen med den rivna parmesanosten, rödlöken, persiljan samt kryddorna.
Gästkocken improviserade även ihop en "grekisk smörja"
½ - 1 dl creme fraiche
1 bit fetaost
Soltorkade tomater
Svarta oliver
Färsk basilika
Blanda creme fraiche med mosad fetaost.
Kärna ur oliverna. Använd olivurkärnaren!
Hacka ihop oliver, soltorkade tomater samt basilika. Använd örthackaren!
Blanda ihop allt och smaka av.
Slutligen serverades till allt detta en fräsch grönsallad med rostade pnjenötter på topp.
Här det färdiga resultatet:


Kommentarer
Trackback